05 december 2016

Kombinera Dies

Hej!
Idag ska jag visa er hur man gör ett  kort där man kombinerar ihop två dies till en.
Hi!
Today I´m showing you a tutorial how to  make a card and combine two dies to one. I´m not going to write this in English, because this post is long, but I hope you see how it´s made in the pictures. Feel free to ask questions if you have any!


Detta kort gjorde jag till en utmaning för någon vecka sedan. Många har frågat vilken die det är och jag har kombinerat två av Gummiapans dies; "Stithced ovals" och "Renhuvud". Nedan kommer jag nu visa hur jag gjorde hela kortet.


För att få bakgrunden använde jag distress-dynor i färgerna "Hickory Smoke" och " Black Soot". Dessa dynor tryckte jag mot ett glatt underlägg i form av ett bakplåtspapper i silikon och sedan sprayade jag vatten över detta för att få mer vätska. 
Jag tog ett akvarellpapper, lite större än det färdiga kortet och drog det fram och tillbaka genom dropparna/vätskan på underlägget. Jag repeterade detta flera gånger och torkade pappret emellan med min embossingfön. 
Den färdiga bakgrunden,
 Medan bakgrunden fick torka helt och hållet gjorde jag pappret som sitter bakom renen.


Denna gjorde jag genom att ta ett vanligt vitt papper, tejpa fast washi-tejp från Tim Holtz och färga in med distressen "Black Soot" för att få samma nyans som på vattenfärgspappret.


För att kombinera två dies till en, får man stansa ut båda delvis. Jag har lagt ut båda diesen på bakgrundspappret där jag vill ha dem. Som ni ser sticker bottenbiten på renhuvudet ut under den ovala cirkeln.
Jag börjar med att stansa ut renhuvudet, Men jag lägger botten på renhuvudet utanför skärplattorna på min cuttlebug. Jag har tejpat fast diesen med washi-tejp för att den inte ska flytta sig.

Närbild på skärplattornas placering
 Detta gör att inte delen längst ner på Renhuvudet skärs ut.


Efter en vända genom cuttlebuggen är renhuvudet delvis utskuret. För att nu skära ut den ovala cirkeln UTAN att skära loss renhuvudet får man lägga pappret ovanför diesen, se bild nedan:

Cirkeldiesen läggs under renhuvudet
 När man har vevat igenom cuttlebuggen ännu en gång har man kombinerat två dies till en:


Först nu skär jag till bakgrunden till den storlek jag vill ha den till. Då kan man korrigera om inte renen kom precis i mitten. Jag skär ut bakgrunden med hjälp av en rektangulär die.


För att få renhuvudet att framträda lite bättre mot bakgrunden, distressar jag kanterna med "Black soot".


Nu är det bara att montera fast pappret med washi-tejp bakom renhuvudet och dekorera framsidan ytterligare om man så vill. Det första kortet jag gjorde embossade jag texten "Grattis" och knöt fast ett snöre på. På detta kortet klistrade jag fast bokstavs-stickers som bildade ordet "God Jul".


De två färdiga korten. Jag tycker att de både passar som grattis- och God Jul-kort.


Hoppas att ni kunde följa denna beskrivning och testar att göra detta själva!
Har ni några frågor är det bara att ställa dem!

Kram
Hugs
DT-Catarina

5 kommentarer: