21 oktober 2015

Beskrivning på Pennasken

Äntligen är det den 21 oktober och min bloggdag.

Idag tänker jag ge er beskrivningen på Pennasken som jag visade på Trelleborgs Träffen. Jag hittade en liknande ask på nätet och sen gjorde jag om den så den skulle passa perfekt på Gummiapans papper.
Asken rymmer till exempel värmeljus.

Men först vill jag inspirera er med mitt Halloweenkort. Modellen kallas "tältkort" på några sidor.
Pumporna och texterna kommer från gummiapan.
"månen" är målad med distresser på vellumpapper och bakom finns ett batteridrivet ljus som lyser. Faktiskt finare i verkligheten.
Här kommer beskrivningen :)


Behöver:
1st Gummiapan papper
1st 15x8cm, 1st 13x3cm, 2st 1,5" cirklar i "vit" CS
Blyertspenna
Suddi
Lim
Linjal
Bigben
Gradskiva
Sax
samt en penna att färglägga pennspetsen med


Ta gradskivan på 8x15cm CS, den horisontella linjen ska vara 12,5cm. Gradantalet 129 grader. Sen ritar du en 1cm linje utanför enligt bilden nedan. Gör några V in så är det lättare att vika och montera. Biga i de linjerna som du drog runt gradskivan (ej den horisontella)


Gummiapans papper ska bigas på 2,3cm, 4,6cm, 6,9cm, 9,2cm, 11,5cm och 13,8cm


Vrid pappret och biga på 1cm, 7,5cm och 9,5cm. På 8,5cm drar du bara en linje för här ska du klippa/dela arket


Klipp och vik enligt bilden nedan


Nu är det dags att limma ihop. CS delen limmas i ovandelen (den delen som är i mitten på bilden ovan) OBS flarparna ska inte limmas fast i andra delar än sina egna. Dessa limmas ihop efter att man limmat upp den lilla kanten (1cm) som är bigad. Detta för att ge stadga.

På den understa delen limmas denna 1cm också in. Sen kan du ta lim på den lilla flarpen och sätta ihop det till en sextant. Därefter tar du och limmar på en cirkel i botten. en utanpå och en inuti. Börja med den utan på och skulle den vara för stor så klipp till den. klipp då till den andra cirkel också och sen limmas den på bottens insida

Ta 13x3cm CM, rulla ihop och ta i delen på pennspetsen. Tryck ut den så mycket det går i kanterna och dra ett streck. på den lilla delen efter strecket kan du nu limma och sätta ihop det till en cirkel.Sen limmar du fast cirkeln i locket så att drygt 1cm sticker ner och kan ligga innanför bottenkanten. Nu har du en ask.Dags att dekorera och rita pennspetsen. Jag har stansat ut 3st olika storlekar på cirklar och i olika färger. de sitter sedan på 3D kuddar endast i nederdelen på asken. Var noga när du gör detta annars kan du inte öppna din ask.
Alla stämplarna kommer från Gummiapan.


Kul att du tittade inom, hoppas vi ses igen den 21 November. 

Kram DT- Malin

1 kommentar: